Turken en Koerden moeten polderen

Nu het conflict tussen de PKK en de Turkse staat weer is opgelaaid en ook in Nederland tot spanningen leidt rijst de vraag “hoe nu verder”. Het Nederlandse ‘poldermodel’ kan wellicht uitkomst bieden. Maar dan zouden ook de media zorgvuldiger moeten omgaan met hun berichtgeving over het conflict.

Déjà vu
Als het conflict tussen de Turkse staat en de PKK oplaait, is dat in Nederland direct te merken. Wat zich deze dagen voordoet is een herhaling van de gebeurtenissen in 2007 toen er in twee weken tijd 40 Turkse militairen om het leven kwamen als gevolg van aanvallen die door PKK waren uitgevoerd. Dat werd gevolgd door een tegenoffensief van het Turkse leger. En dat leidde uiteindelijk leidde tot een eenzijdig staakt-het-vuren van de PKK. In die periode organiseerden Turkse organisaties in alle grote steden in Europa manifestaties tegen de ‘terreur van PKK’ .

Lees verder op wereldjournalisten.nl

Leave a comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.